Mêrdîn’de DEM Parti coşkusu büyüyor

Mêrdîn’de adaylar çalışmalarına devam ederken, Kerboran’da meşalelerle DEM Parti’yi sahiplenme yürüyüşü düzenlendi.

Mêrdîn’de DEM Parti’nin belediye eşbaşkan adayları, kapı kapı çalışmalarını sürdürürken, DEM Parti'yi sahiplenme yürüyüşleri düzenlendi.


ARTUKLU
DEM Parti Artuklu Belediyesi eşbaşkan adayları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker, seçim çalışmaları kapsamında kentin en büyük mahallesi olan Yalım Mahallesi'nde halk buluşması gerçekleştirdi. DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan’ın da katıldığı çalışmalar kapsamında adaylar halkın taleplerini dinledi. Akşam saatlerinde de çalışmalarını sürdüren eşbaşkan adayları, ardından Ravza Caddesi’nde bulunan seçim irtibat bürosunda halkla bir araya geldi. Müzikli şölen düzenlenen buluşmada halk halay çekerken, irtibat bürosunda toplananlara hitap eden eşbaşkanlar, 1 Nisan’da yeni bir Artuklu’ya uyanacaklarını vurguladı.

 
ŞEMREX
Seçim çalışmaları kapsamında ev ziyaretleri gerçekleştiren Şemrex (Mazıdağı) Belediyesi eşbaşkan adayları Kudret Uçuk ve Hamdin Demir de ilçeye bağlı Ziznê (Dikyamaç), Mêqer (Karaalanı) mahalleleri ile ilçe merkezinde, Karşıyaka ve Kayalar mahallelerinde halkla bir araya geldi.
DÊRİK
Dêrik belediye eşbaşkan adayları Songül Özbahceçi ve Cengiz Temelli, kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürdü. Konvoyla mahallelere giriş yapan eşbaşkan adayları, halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Adaylar, 31 Mart’ta başta Kürt halkı olmak üzere Dêrik’in kadim halklarının kendi iradelerine sahip çıkma çağrısında bulundu.

 
KERBORAN
Çalışmalarını kırsal mahallelerde sürdüren Kerboran (Dargeçit) Belediye eşbaşkan adayları Asya Gezer ve Ramazan Akın, seçim bürosunda da halkla bir araya geldi. AKP’li Kerboran Belediyesi tarafından parselasyon çalışmaları sırasında arazileri hazine arazisine dönüştürülen ve satılığa çıkarılan Şibebî kırsal mahallesi halkı da DEM Parti seçim bürosunu ziyaret ederek desteğini sundu.
Gece saatlerinde çalışmalarını sürdüren eşbaşkan adaylarına DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ve DEM Parti Milletvekili Beritan Güneş Altın da eşlik etti. Ayşegül Doğan ve Beritan Güneş, halk tarafından organize edilen meşaleli yürüyüşe katıldı. Yüzlerce kişinin katılımıyla DEM Parti seçim bürosuna doğru gerçekleştirilen yürüyüşte meşaleler yakıldı. Yürüyüş sırasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için açlık grevinde olan tutsaklar selamlandı. Ayşegül Doğan, “Bu gece Kerboran kararını vermiştir” dedi.

 
NİSÊBÎN 
Nisêbîn (Nusaybin) Belediye Eşbaşkan adayları Selahattin Ay ve Gülbin Şahin Dağhan da seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

 
QOSER
Qoser (Kızıltepe) ilçesinde eşbaşkan adayları Zeyni İpek ve Hamdiye Bilek Turğay, kırsal mahallelerde gerçekleştirdikleri halk buluşmalarının ardından Xurs bölgesinde halkla bir araya geldi. Ardından dernek ziyaretleri ile çalışmalarını sürdüren eşbaşkan adayları, Tuxubîler Derneği ve Mihelmiler Derneğini ziyaret etti. Mihelmiler ve Tuxubîler DEM Parti adaylarına destek vereceklerini açıkladı.

 
STEWR, MEHSERT, RİŞMİL
Stewr (Savur) ilçesinde de eşbaşkan adayları Hatice Öncü ve Selahattin Önder, çalışmalarını kırsal mahalle ve ev ziyaretleri ile sürdürdü.
Mehsert (Ömerli) ilçesinde eşbaşkan adayları Mehmet Şah Akgül ve Figen Altındağ, mahalle ve ev ziyaretleri gerçekleştirirken, Rişmil ilçesinde de eşbaşkan adayları Songül Tunç ve Sami İldem yine ev ziyaretleri düzenledi.